2010 m. sausio 10 d., sekmadienis

Kompanija „Opus“ sumokėjo 110 tūkst. dolerių baudą už spamą

Publikuota: 2009-03-17 16:18
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©IT žinios.lt
Inf. šaltinis: IT žinios.lt
Kompanija „Opus“ sumokėjo 110 tūkst. dolerių baudą už spamą

Australijos žiniasklaidos ir ryšių komitetas kartu su ACMA (Australian Communications and Media Authority) skyrė 110 tūkstančių dolerių baudą kompanijai „Opus“ už įstatymo dėl el. pašto šiukšlinimo (spamo) pažeidimą. Tai antroji pagal dydį bauda už tokį pažeidimą nuo šio įstatymo išleidimo.

Telekomunikacijų bendrovė buvo apkaltinta tuo, jog, išsiuntusi 20 000 naujienlaiškių užsiregistravusiems naujienas vartotojams, nenurodė siuntėjo. El. laiškas su parašu „966“ reklamavo „OptusZoo“ pramogų paslaugas. Valdžios institucijos teigė, jog skaičiai „966“ negali nusakyti siuntėjo, nors pripažino, kad tai gali reikšti kompanijos poskyrį arba asmenį, vykdžiusį siuntimus. „Kompanijos vadovai turi būti tikri, jog visi jų darbuotojai yra supažindinti su teisės aktais, draudžiančiais el. pašto šiukšlinimą, jeigu nori išvengti didelių nuobaudų“, - pabrėžė ACMA vadovas Chris Chapman.

2007 metų liepą didžiausią Australijoje baudą - 149,6 tūkst. dolerių - už tokį patį pažeidimą sumokėjo kompanija „DC Marketing Europe“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą